جراحی زیبایی

جراحی زیبایی

جراحی زیبایی

جراحی زیبایی

زگیل تناسلی در زنان

زگیل تناسلی در زنان

برخی بیماری های تناسلی و مقاربتی در زنان به شدت مهم و حائز اهمیت است که زگیل تناسلی در زنان یکی از همین بیماری هاست. متأسفانه این بیماری به شدت واگیردار بوده و حتی با یک بار رابطۀ جنسی با فردی که مبتلاست این بیماری به فرد مقابل منتقل خواهد شد. هنوز آمار دقیقی از این بیماری در جهان ارائه نشده اما آمار ابتلا مثلاً در آمریکا حدود 70درصد در بین دختران نوجوان می باشد.     زگیل تناسلی در زنان   زگیل تناسلی در زنان حتی می تواند به دهان و حلق طرف مقابل نیز سرایت کرده و منتقل شود. عامل ایجاد این بیماری تناسلی نوعی ویروس به نام HPV است که به شدت ویروس مقاومی ست. البته بیش از 120نوع از آن وجود داشته که فقط 2 نوع آن ایجاد زگیل می کنند.

چه عواملی احتمال ابتلا را افزایش می دهد؟

در پاسخ می توان گفت عوامل متعددی وجود دارند که میزان ابتلا به این ویروس را افزایش داده و اگر به این موارد توجه نشود، مبتلا شدن حتمی ست. با هم مروری می کنیم به رفتارهای پرخطری که احتمال ابتلا به زگیل تناسلی در زنان را به شدت افزاش می دهد:
  • ایجاد و برقراری رابطۀ جنسی با افراد مختلف
  • رابطۀ جنسی در زمان قاعدگی
  • ایجاد رابطۀ جنسی از طریق دهان بدون استفاده از کاندوم
  • رابطۀ جنسی از طریق مقعد
  • رابطۀ جنسی با زور و یا تجاوز جنسی

چگونه می توان زگیل تناسلی در زنان را تشخیص داد؟

چنانچه ابتلا به این ویروس در ناحیۀ آلت تناسلی زنانه و همچنین بیرون گردن رحم و یا داخل آن باشد دارای علائمی مانند خونریزی خفیف خواهد بود که با مشاهدۀ زگیل و خونریزی از آن می توان از وجود زگیل اطمینان حاصل کرد. گاهی این زگیل ها در ناحیۀ مهبلی به جای خون دارای ترشحاتی هستند که این نیز می تواند یکی دیگر از مشخصه های وجود زگیل تناسلی باشد.

درمان زگیل تناسلی

برای درمان زگیل تناسلی در زنان می توان از راه های مختلفی استفاده کرد اما نکتۀ بسیار مهمی که باید حتماً به آن اشاره کرد این است که عفونت ژنیتال وارت و زگیل زنانه پس از مدتی با استفاده از داروهای مختلف بر طرف می شود اما در برخی موارد این عفونت باقی می ماند که در طولانی مدت می تواند به بیماری های خطرناکی مانند سرطان گردن رحم و سرطان دهان و همچنین سرطان آلت بیانجامد. بهترین راه پیشگیری از این بیماری، رعایت بهداشت و مراقبت های اصولی در رابطۀ جنسی و پرهیز از رابطه با افراد مختلف می باشد.  

دکتر فاطمه خانی زاده

جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی

بیماری های اطفال

بیماری های اطفال

بیماری های اطفال هر ساله تعداد بسیار زیادی از این موجودات نازنین را گرفتار خود می کند. هر انسانی پس از تولد احتمال دچار شدن به بیماری های مختلف را دارد که گاهی این بیماری ها ممکن است نوزاد را به شدت و برای چندین روز و یا بیشتر درگیر خود نمایند. اما با پیشرفت علم پزشکی و ساخت انواع داروها سالهاست از تعداد مرگ و میر اطفال به شدت کم شده اما هنوز هم هستند اطفالی که از بیماری های عجیب و شدید دوران کودکی به شدت رنج می برند.

 

 

بیماری های اطفال

 

 

 

این بیماری ها گاهی پس از ۱ یا ۲ روز بهبود یافته و دست از سر نوزاد بر می دارند اما گاهی برخی بیماری ها آنچنان قوی و مقاوم هستند که هفته ها بلکه ماه ها نوزاد و والدین را درگیر بیماری و مسائل و حواشی آن می کنند که بسیار ناراحت کننده است. بیماری های اطفال امروزه با پیشرفت علم در دنیای پزشکی کمتر تلفات می گیرد اما همچنان میزان مبتلا شدن به برخی بیماری ها بالاست.

بیماری مرموز کاواساکی

یکی از عجیب ترین و مرموزترین بیماری های اطفال بیماری کاواساکی ست که کودکان زیر ۵ سال را درگیر خود می کند. این بیماری هنوز در دنیای امروز هم ناشناخته باقی مانده است و هنوز هم پزشکان نتوانسته اند علت آن را کشف کنند. این بیماری با این علائم خود را نشان می دهد: دستها و پاها متورم و قرمز می شوند، کودک دچار تب بالا می شود، بثورات جلدی نمایان می شوند، لب ها قرمز و شکافدار شده و چشمها نیز خونی می شوند.

اگر این بیماری به موقع درمان نشود به قلب کودک آسیب جدی وارد خواهد کرد.

سرخک

از دیگر بیماری های مهمی که اطفال را درگیر می کند سرخک است. این بیماری در گذشته های دور، قربانیان زیادی گرفته اما امروزه اگر فرزند شما واکسن سرخک را زده، اصلاً جای نگرانی نیست و ابتلا به سرخک به عنوان یکی از بیماری های اطفال، امروزه کشنده نیست.

علائم سرخک نیز به این شکل خواهد بود: شروع بیماری با تب، آبریزش بینی و سرفه همراه خواهد بود. پس از این علائم، بثورات و دانه های قرمز رنگ بر روی صورت و بدن کودک ظاهر خواهند شد که معمولاً پس از گذشت ۲ هفته بهبودی حاصل می شود.

از دیگر بیماری های اطفال می توان به این موارد که بسیار هم شایع هستند اشاره کرد:

  • عفونت گوش
  • سرخجه
  • تب مخملک
  • آبله مرغان
  • چشمان صورتی
  • عفونت استافیلوکوک
  • مننژیت
  • عفونت قارچی

 

کلینیک مهر 

رادیولوژی – فیزیوتراپی – آزمایشگاه – چشم پزشکی